Vaona Odino, Valpolicella Classico DOC

99,00 kr.

Valpolicella, når det er bedst! Vinen fremstår med en attraktiv, frugtig næse af kirsebær, jordbær og mineraler, der anes også et grønt element, der skyldes den unge alder.
Vinen er mørk i glasset, kraftfuld og fyldig i munden samt rund med bløde tanniner, der gør den balanceret og struktureret.

Serveringstemperatur: 14-16 C°

 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): VA-VA-SC-03 Kategorier: , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Historie
Vaona Odino er grundlagt i 1931 af bedstefaren til nutidens ejer og vinmager, Alberto Vaona.
Vingården er placeret i kommunen Marano mere præcist i Valgatara i området Paverno, i hjertet af den historiske Valpolicella regionen og ikke langt fra Romeo & Julies hjemby Verona.

Producenten tilhører den nye garde af producenter i Veneto som har droppet at levere sine druer til andre, større producenter og i stedet kastet sig ud i at klare opgaverne selv. Da Alberto overtog vingården fra sin far besluttede han at høste frugterne fra de gamle, krogede stokke som vingården ejer og begyndte selv af vinificere og tappe sine vine.

Som en af de få producenter tørrer Vaona stadig druerne til sine Amarone og Recioto vine oppe under loftet på stativer og i sivkurve. En ganske besværlig proces hvor fugtighed og ventilation spiller en afgørende rolle for udfaldet.

De forskellige faser i produktionen udføres ved hjælp af tyngdekraften, således at mosten løber frit og giver mulighed for maksimal kvalitet i det det hele handler om. Nemlig vinen.

Vaona breder sig på et areal på cirka 10 ha. med vinstokke. Fordelt over optimale kuperede steder, er i en
højde, der spænder fra 200 til 250 meter over havets overflade og nyder en optimal eksponering mod vest,
hvilket giver de gunstigste forhold for vinstokkene og druerne i deres forskellige faser.Tilbud

Er du over 18? For at købe vin og spiritus hos BARe VIN, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.