Serafin – Gevrey-Chambertin

600,00 kr.

Gevrey-Chambertin – Serafin

Fyldig vin fra Gevrey i Bourgogne fyldt med smagen af moden koncentreret frugt og med en intens dyb krydret aroma. Alk. 13% 75 Cl.

Kun 1 tilbage på lager

Kategori: Tags: , ,

Beskrivelse

Gevrey-Chambertin – Serafin

Vine fra Christian Serafin er kraftige, koncentrerede og meget eftertragtede. Serafin er en af de huse, der høster senest i Gevrey-Chambertin området. Det gør, at vinene er fyldt med moden koncentreret frugt og en intens dyb krydret aroma. De gamle vinstokke, hvis alder er mellem 25-65 år gamle, beskæres kraftig i foråret. Efter håndplukning sorteres druerne og 90% afstilkes. Når vinifikation er slut lagres vinene i 80% nye egefade. Vinene bør gemmes mindst i 5 år før de bliver åbnet.

Gamle vinstokke og lave udbytter er vigtige ingredienser i Sérafins opskrift på kvalitet. Vinstokkene beskæres kort og afknoppes i foråret for at holde deres høje produktivitet under kontrol. Om nødvendigt gennemføres en grøn høst i det øjeblik, druerne får farve, og verlus, vinstokkens anden udvikling af drueklaser, klippes møjsommeligt af for at undgå tab af værdifuld energi.

Vinifikationen sigter mod fyldige, velstrukturerede vine i fornemste Gevrey-tradition. Omkring 70 procent af råvaren afstilkes, og frugten gennemfører en kold maceration, før den gærer i rustfri ståltanke ved hjælp af de naturlige gærceller. Gæringen er en langvarig affære, som foregår ved op til 35 grader. Nye egefade indtager derefter en fremtrædende plads i lagringsprocessen. Vinene tappes på flasker uden hverken klaring eller filtrering.

James Turnbull har skrevet om de 90 største Bourgogne vine og havde følgende med om Serafin:
“Domaine Sérafin, beliggende øverst oppe i landsbyen Gevrey lige under Cazetiers-marken, hører ikke til blandt de kendteste, for dets årlige produktion er lille og opkøbes hovedsageligt af schweizere, og samtidig har det ingen lang historie bag sig. Kvaliteten af vinene er fremragende, og skulle man møde den sjældne flaske, kan den købes uden mindste tøven.”Tilbud

Er du over 18? For at købe vin og spiritus hos BARe VIN, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.