Dutschke Tawny 22Y

419,00 kr.

The Tawny 22 Years Old er en blanding af individuelle komponenter. I de seneste år har de fået sammensat et sortiment af gamle populære vine, som har givet dem muligheden for at tappe en lille volumen af hvert sortiment hvert år. Blandingen består af en lang række druesorter, herunder Verdelho, Grenache, Shiraz, Touriga, White Muscat, Pedro og Palomino. Nogle af disse komponenter er over 40 år gamle, og de er med til at tilføje saftighed og den karakteristiske ”rancio” (butterscotch) note, som man finder i The Tawny 22 Years Old. Der er masser af fremtrædende noter så som rancio, smørsmag, fint tørret egetræ, bitterhed og en varm alkoholfinish, hvilket alt sammen resulterer i en kompleks længde i smagen. Hver af disse individuelle eftertragtede vine har fået hvile og modning på fade af egetræ.

På lager

Varenummer (SKU): DU-TA-SC-06 Kategori: Tags: , , ,

Beskrivelse

Da Wayne Dutschkes bedstefar købte gården i begyndelsen af 1930’erne, var kun en lille del af den plantet med vinstokke. Resten blev brugt til mælkekvæg. I dag bliver langt det meste af den 72 hektar grund brugt til vin, og primært Shiraz. Shiraz tegner sig for 45 hektar. Derudover har Dutschke Wines Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. I starten blev druerne solgt videre til andre producenter, men i 1990’erne besluttede de sig for at beholde nogle af druerne selv. Siden hen voksede deres egen produktion af vin frem til det niveau, det er i dag. I 1998 skiftede de navn fra WillowBend til Dutschke Wines.

 

Barossa Valley

Barossa er beliggende i det sydlige Australien. Barossa Valley er det mest berømte vindistrikt i Australien. Området har fået sit navn efter der blev udkæmpet et stort slag mellem England og Frankrig under krigen i 1808-1814. Oprindeligt skulle regionen have heddet ”Barrossa”, men som følge af en stavefejl, kom det til at hedder ”Barossa”. Shiraz er ikke den eneste rødvinssort, der klarer sig godt i Barossa. Det samme gør: Cabernet Sauvignon, Grenache, Mourvèdre, Petit Verdot og Merlot. Hvor Merlot er en forholdvis ny spiller på markerne. Men den har allerede vist sig at klare sig fortrinligt, og de bedste kan måle sig med Pomerol i Frankrig.Tilbud

Er du over 18? For at købe vin og spiritus hos BARe VIN, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.