Dutschke Oscar Semmler

429,00 kr.

Oscar Semmler Shiraz er Dutschke Wines flagskibsvin. Vinen er lavet på 100 % Shiraz. Den har en mørk, dyb og rød farve. Oscar Semmler har modne, tætte, koncentrerede og appetitvækkende aromaer. Mod ganen er den fyldig, moden og generøs frugtrig med sorte bær og blommer. De sprøde franske egetræsfade og de finkornede tanniner komplimenterer den runde fyldige frugt. Eftersmagen fra Oscar Semmler Shiraz er lang, med faste tanniner og renhed. Det er en vin, der er uimodståelig allerede i dag, men den vil fortsætte med at udvikle sig over de næste 15-20 år.

Alkohol % 14.5

 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): DU-OS-SC-03 Kategori: Tags: , ,

Beskrivelse

Da Wayne Dutschkes bedstefar købte gården i begyndelsen af 1930’erne, var kun en lille del af den plantet med vinstokke. Resten blev brugt til mælkekvæg. I dag bliver langt det meste af den 72 hektar grund brugt til vin, og primært Shiraz. Shiraz tegner sig for 45 hektar. Derudover har Dutschke Wines Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay. I starten blev druerne solgt videre til andre producenter, men i 1990’erne besluttede de sig for at beholde nogle af druerne selv. Siden hen voksede deres egen produktion af vin frem til det niveau, det er i dag. I 1998 skiftede de navn fra WillowBend til Dutschke Wines.

 

Barossa Valley

Barossa er beliggende i det sydlige Australien. Barossa Valley er det mest berømte vindistrikt i Australien. Området har fået sit navn efter der blev udkæmpet et stort slag mellem England og Frankrig under krigen i 1808-1814. Oprindeligt skulle regionen have heddet ”Barrossa”, men som følge af en stavefejl, kom det til at hedder ”Barossa”. Shiraz er ikke den eneste rødvinssort, der klarer sig godt i Barossa. Det samme gør: Cabernet Sauvignon, Grenache, Mourvèdre, Petit Verdot og Merlot. Hvor Merlot er en forholdvis ny spiller på markerne. Men den har allerede vist sig at klare sig fortrinligt, og de bedste kan måle sig med Pomerol i Frankrig.

 

Udvalgte anmeldelser

Gastro: Fem ud af fem stjerner til årgang 2016.

“Du kan tage dem fra bunden af. Wayne Dutschkes Uncle Shiraz til 169 kr. rammer præcis min pointe. Når du nu ikke vil lave klimavenlig mad, men derimod nyde en stribet T-bonesteak fra grillen eller måske endda en barbecue-marineret lammekølle, så gå efter Barossa Shiraz. Husets vine holder moderat alkohol for barossa shiraz (14,5%), men rammer samtidig den svulstige mørke, farin- og allehåndekrydrede stil, som har gjort området ikonisk. Next step: GHR Neighbours, lidt mere karakter. St. Jakobi fra parcel ved siden af Lyndochs lutheranske kirke har stokke tilbage fra midten af 1800-tallet og tilsvarende dybde i vinen! Fra samme mark selekterer Wayne Dutschke sin topvin, Oscar Semmler, der stadig holder sig i Barossa-style, lakridset, men får nærmest Cornas’k kølighed og røg, tør jeg sife finesse. En stor barossa.”Tilbud

Er du over 18? For at købe vin og spiritus hos BARe VIN, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.