Fontanabianca Nebbiolo Langhe DOC

189,00 kr.

For dig der:

Er glad for syreholdige vine. Hvis du er til en sød, fyldig og nemt drikkelig vin så skal du søge videre. Her er en vin der giver dig modspil. Der er syre og tannin som vil få mundvandet til at løbe, og tandkøde til at føles. Tilgengæld beriger vinen dig med en klar smag af mineralitet fra jordbundet, og med en god fylde, som bliver frisk i stedet for tung.

Smag:

Fontanabianca Langhe Nebbiolo er dyrket på en jordbund, der er en blanding af ler og kalksten. Markerne befinder sig 300 moh, og druesorten er Nebbiolo. I gennemsnit er vinstokkene 20 år gamle. Vinfremstillingen er en traditionel temperaturreguleret efterfulgt af en kort forædling i store tønder i 6 måneder. Herefter modnes den på flaske i 5 måneder. Farven er rubinrød med et violet skær. Duften er sart men velsammensat med strejf af viol. Smagen er ung og frisk med god fylde. Fontanabianca Langhe Nebbiolo går godt til lyst kød, ost og pølse. Den bør nydes med en temperatur på 16 grader i rødvinsglas.

På lager

Kategori: Tags: , , , ,

Beskrivelse

Vin region: Neive, Piemonte.
Klima: Tempereret.

Jordbund: Ler-kalksten.
Højde: 300m o.h.

Forædling/beskæring: Guyot.
Druesort: Nebbiolo.
Udbytte pr. hektar: 70 hl.

Vinstokkenes gennemsnitsalder: 20 år.
Vinfremstilling: Traditionel temperaturkontrolleret vinfremstilling efterfulgt af en kort forædling i store tønder i 6 mdr.

Modning: På flaske i 5 mdr.
Farve: Rubinrød med et violet skær.
Duft: Sart med velsammensat duft med strejf af viol.
Smag: Ung og frisk med god fylde.
Alkohol: 14%
Serveringsforslag: God til lyst kød, ost og pølse.
Serveringstemperatur: 16⁰ C i rødvinsglas.Tilbud

Er du over 18? For at købe vin og spiritus hos BARe VIN, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.