Beskrivelse
Vintage eller årgangs-champagnerne produceres kun af de bedste druer fra vinmarkerne og giver derfor et unikt og personligt udtryk af årgangen. Den flere år lange lagring i kælderen gør dette til en sjælden og efterspurgt champagne.
Ancrages Vintage er en fyldig strålende og harmonisk champagne med sin egen komplekse karakter. Året 2010 havde en sommer med megen varme og da høsten startede i midten af september, fortsatte den under sommerens skyfri himmel.
Metode og produktion
Vintage eller årgangs-champagnerne produceres kun af de bedste druer fra vinmarkerne og giver derfor et unikt og personligt udtryk af årgangen. Den flere år lange lagring i kælderen gør dette til en sjælden og eftersøgt champagne.
2010 Vintage er en fyldig strålende og harmonisk champagne med sin egen komplekse karakter. Året 2010 havde en sommer med meget solskin og da høsten startede i midten af september, fortsatte den under sommerens skyfri
himmel.
Historie
Siden 1722 har vinstokkene været for Robert-familien, hvad pennen har betydet forfatteren: midlerne til at udtrykke en unik form for kunst, hvis primære behov er at helliggøre naturen.
Næsten tre århundreder efter, at den første ejendomsakt blev oprettet af Robert Le Jeune, dyrker Robert-familien stadig vinstokke ved Fossoy, på skråningerne af Marne-dalen.
Først under Andre’s drivkraft og derefter under Alain Robert’s, er familieboet blevet Champagne A. Robert. Hver generation har videregivet deres respekt for tradition uden at sidde fast i fortiden, så traditionen smelter sammen med moderniteten. Den savoir-faire (knowhow), der er lært gennem generationer, har ført til en ihærdighed for
kvalitet frem for alt andet.
A. Robert Estate har opnået HEV (High Environmental Value) niveau 3 certifikat, som er det højeste niveau. Denne officielle etikette, udstedt af “Grenelle de l’environnement” (QANGO), hvilket måler de aktuelle resultater på fire områder: biologisk mangfoldighed, gødning, skadedyrskontrol og vandhåndtering.
Vinmarkerne hos ejendommen Champagne A. Robert, breder sig fra Marne-dalen til Côte des Blancs i Champagne. Der er i alt 68 marker, hvoraf flere har Premier Cru-status, og der vokser 3 druesorter. Den store mangfoldighed på disse marker giver et større og bedre udvalg af druer til, at producere champagne.