Vignerons d`Ardéchoisen Côte du Rhône, Rouge, Grenache-Syrah

125,00 DKK

Let og elegant Rhone vin.

Duft og noter af solbær og varme. Lette tanniner og tørhed. God til gril.

Kun 1 tilbage på lager

Beskrivelse

Ardèche er et lidt glemt hjørne af Frankrig rent vinmæssigt, men de lokale bønder har altid vidst, at der var potentiale i området. I 1967 grundlagde en gruppe vinbønder deres første fælles vineri i Vignerons Ardéchois kooperativet, som i dag tæller 1500 dedikerede vinbønder, som leverer deres vindruer til de 12 vinerier fordelt over hele Ardéche området.

Terroiret i området er meget mineralsk og består af limsten, kalk, småsten, sand og ler og minder en del om visse dele af Bourgogne. Her stortrives flere druesorter, bl.a. Viognier og Pinot Noir, men især Chardonnay.

Andrew Jefford fra vinmagasinet “Decanter:”, udtalte efter et besøg i området “This may be the cleverest piece of vineyard sourcing I’ve ever come across, and it led to the creation of one of France’s most enduringly successful Vin de Pays (now IGP) wines.”  Måske også derfor, at det anderkendte Bourgognehus Louis Latour så et kæmpe potentialet i Ardéche, da priserne på vindruer i Bourgogne i mange år har været opadgående og derfor udviklede Louis Latour en Vin de Pays Chardonnay netop fra dette område.Økologiske vine

Er du over 18? For at købe vin og spiritus hos BARe VIN, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.