Quinta de Cottas Tawny Port

149,00 kr.

Druerne kommer fra husets egne vinmarker i Cima Corgo. Gæring foregår i rustfri ståltanke ved kontrolleret temperatur. Druerne afstilkes ikke.

Cottas Fine Tawny Port er en blanding af forskellige årgange der er udvalgt og lagret på små egefade i minimum 2 år.

Cottas Fine Tawny har udviklet noter af moden frugt, nødder og kanel. Denne Tawny passer fantastisk til mindre søde desserter eller serveret let afkølet som aperitif.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): QC-TA-SC-08 Kategori: Tags: , , ,

Beskrivelse

I 2006 følte ejerne Isabel Koch og Pedro Carmo sig tiltrukket af en vinmark, der engang havde tilhørt en stor og kendt vingård. På grund af deres store kærlighed til vin og Douro Valley, greb de chancen og købte vinmarken for at producere deres egne vine i denne enestående egn.

Deres tilgang til Quinta de Cottas er at indfange essensen af Douro dalens første klasses vinmarker, der producerer vine af høj kvalitet og tydeligt særpræg, som passer godt til mad og kan købes til en overkommelig pris.

Quinta de Cottas’ stil er en blanding af vinmarker med vingårdens særpræg og pertentlig vinfremstilling, som kommer til udtryk i vinen. Selv om vinene er forskellig, afhængige af årgang, er der et strejf af lighed, der binder dem sammen. Quinta de Cottas’ vinmarker ligger på skrænter af skifer jordbund, som er fortrinlig til optimal modning af druerne.

Ejendommen har et areal på 10 ha og er kun beplantet med de mest traditionelle druesorter for at bevare regionens oprindelige udtryk. Disse gamle vinstokke, der er ca. 50 år gamle, følger terrænet og er plantet i fortløbende rækker.

De består af en blanding af mere end 16 druesorter, hvoraf de mest fremherskende er Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Amarela og Tinta Carvalha. De mest dominerende røde druesorter er Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz og Tinto Cão, og de mest dominerende hvide druetyper er Viosinho, Rabigato, Gouveio og Arinto. Blandingen af disse to typer vinmarker giver dem muligheden for at opnå druer med en unik profil og egenart.Tilbud

Er du over 18? For at købe vin og spiritus hos BARe VIN, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.