Hyggekompagniet Gløgg

129,00 DKK

Dansk økologisk gløgg fra familie opskrift

Det er en perfekt blanding af rødvin, krydderier og spiritus – helt økologisk. Med både rom, portvin og akvavit tilsat, er det en potent bryg med en stærk, men smagfuld karakter.

Nyd den dampende varm med hakkede mandler og rosiner (som gerne har ligget i romlage). Perfekt til en kold vinterdag!

16% Alk.        50 cl.

★★★★★ Ekstra Bladet “Flot krydret næse. Masser af varme krydderier og noter af rom fornemmes. Pænt balanceret sødme og en lang krydret afslutning. Anelse vandig dog i eftersmagen.”

★★★★★ Vinavisen “Der skal bare rosiner og mandler i, så er det gløgg! Et dansk, økologisk produkt, lavet i Aarhus og blandet af rødvin, 3% rom, 3% portvin og 3% akvavit, citronskal, appelsinskal, ingefær, kardemomme, kanel og nelliker. Smagen … faktisk smager den rigtig godt.”

90/100 Flaskehalsen “Hyggekompagniet forsøger sig her med en rød variant, der er tilsat rom, akvavit og portvin, og det er noget nær den mest klassiske special-glögg, jeg har smagt. Og det skal forstås positivt, for hvis jeg inviterer et selskab på glögg, så forventer de formentlig noget, der også smager sådan. De mange særlige varianter kan være enormt spændende at gå på opdagelse, men hvis julehyggen skal i centrum, så foretrækker jeg en god glögg, der smager af glögg. Det gør denne med sine umiskendelige noter af nellike, kanel, ingefær og kardemomme, ligesom de blide citrusfrugter medvirker til balancen. I sin rene form er denne glögg i den lidt bitre, ret krydrede – og ikke specielt søde stil. Men det kan man jo selv balancere med tilsætningen af rosiner og mandler. Ligesom med saucen til julemiddagen, hvor for meget salt ikke kan rettes op på tallerkenen, men hvor man snarere kan tilsætte lidt ekstra selv, så vil jeg også hellere have en knap så sød glögg, som gæsterne selv kan justere i forhold til mængden af sødt fyld. Julestemningen kan godt komme an – Hyggekompagniet præsenterer en hyggelig, dejlig og klassisk glögg med plads til din egen balancering.”

Ikke på lager

Beskrivelse

Ingredienser – alle økologiske:

Rødvin (indeholder sulfitter),rørsukker, rom, portvin, akvavit, appelsinskal, citronskal, kanelstang, ingefær, kardemomme og nelliker.

16% Alk.

50 cl.

 

Om Hyggekompagniet

Hyggekompagniet voksede ud af en idé om, at det danske ord “hygge” – et tilsyneladende uoversætteligt ord dybt forankret i dansk kultur – let skulle forstås af andre ikke-danske kulturer.

Ved at grave dybere ned i, hvad hygge egentlig betyder, hvordan følelsen skabes og hvilke faktorer der skal være til stede før man føler det, vil Hyggekompagniet fremkalde følelsen gennem oplevelsen med fysiske produkter.

Selvom hygge er et dansk ord, betyder det ikke, at hygge udelukkende er en dansk ting. Hygge findes i enhver kultur rundt om i verden – til stede gennem forskellige ord, betydninger og oplevelser.

Hyggekompagniet vil være med til at skabe sammenhæng mellem disse uoversættelige oplevelser og ord, for at koncentrere, reducere og til sidst omdanne det til et produkt, der skaber følelsen.

Derudover vil Hyggekompagniet, med en tankegang om “højere kvalitet = mindre spild”, producere produkter uden at gå på kompromis med kvaliteten, samtidig med, at det miljømæssige aftryk af produktion og anvendelse, bliver holdt så lille som muligt.Økologiske vine

Er du over 18? For at købe vin og spiritus hos BARe VIN, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.