Lehner Grüner Veltliner Weinviertel DAC

99,00 kr.

Med sine krydrede aroma parret med den fine syre er Grüner Veltliner Weinviertel DAC et godt match til asparges og traditionelt østrigsk mad. Den typiske peber, der karakteriserer deres Veltliner gør den særligt appetitvækkende og unik.  Næsen er præget af mineraler, gule æbler, let toasted tone og nougat samt nærmest røgede krydderier. I munden er Grüner Veltliner Weinviertel DAC elegant og kraftfuld med smag af kvæde og pærer.

 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): LE-GV-SC-02 Kategori: Tags: , , ,

Beskrivelse

Lukas Lehner kommer fra en familie, der har dyrket vin siden 1875. Han er 6. generation. Hans hustru Agnes Lehner-Minkowitsch kommer også fra en vin-familie. Hun styrer en anden vingård, der ligger 12 km væk – nemlig Weingut Minkowitsch – som du også kan finde her på siden.

Lukas Lehner fortæller selv, at han arbejder ud fra tre mantra. Tålmodighed: Gode resultater kommer ikke natten over. Karakter: Vi styrker og fokuserer på de egenskaber, vi finder værdifulde. Alt andet ville være overfladisk. Balance: Når druerne bliver til vin spiller mange faktorer ind. Vi kender og passer på miljøet og naturen. Derfor laver vi vine i harmonisk balance år efter år.

Weingut Lukas Lehner ligger i Weinviertel, der  er et ud af fire områder i den nordøstlige delstat Niederösterreich. Navnet stammer fra den store vinproduktion, der foregår i området. Weinviertel er med et areal på cirka 15.000 hektar Østrigs største vinområde. Området tegner for hele 30% af det samlede vinareal. Der er mange forskellige vinsorter, men de vigtigste er: Grüner Veltiner, Pinot Blanc, Welschriesling, Zweigelt og Blauer Portugieser, hvor Grüner Veltliner står for halvdelen af de beplantede vinmarker.

Hvis du køber en flakse og der står ”Weinviertel DAC”, så er det med sikkerhed en tør, frisk og aromatisk vin, der udelukkende er lavet på Grüner Veltliner. Det kan enten være en klassisk eller en reserve, og den er lysegul/lyse gulgrøn i farven.

Weingut Lehner fortæller:
At lave vin er hovedsageligt bestemt af immaterielle og uforklarlige faktorer. Denne indsigt har fascineret mig lige fra starten. Det er beslutninger indefra, der fører til succes. Spontanitet og glæde ved at eksperimentere og være nysgerrig.

Det hele starter i vinmarken og ender i kælderen. Alle der kender os og vore vine ved at vi arbejder med stor respekt. At passe på miljøet og naturen ligger os meget på sinde. Ligesom det ærlige håndværk i vinfremstilling betyder uendelig meget. Uden intensivt og hårdt arbejde er det umuligt at skabe grundlaget for det perfekte i den levende drik vin.

Vinavl har altid været og vil altid være et eventyr fuld af luner, overraskelser og ændrede tidsplaner.Tilbud

Er du over 18? For at købe vin og spiritus hos BARe VIN, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.