Beskrivelse
Denne vin er produceret på mest Sangiovese samt lidt Merlot, Colorino og Cabernet alle druerne kommer fra Toscana i et
område hvor jordbunden er fyldt med kalk og småsten. Druerne bliver som regel høstet i slutningen af september start oktober, en del af druerne får lov til at hænge lidt længere for at tørre ind.
Når først fermentering er overstået , plukkes de sidste druer, de presses og den most tilføjes, det starter en ny fermentering der varer ca. 3-4 uger. Selve denne metode hedder Governo – metode, en metode der har været benyttet i mere end 700 år i
Toscana.
Om Tenute Piccini
Med rødder helt tilbage til 1882 hvor Angiolo Piccini begyndte at dyrke vin på blot 7ha, med et motto ”det er ikke hvor meget du laver, men passionen du ligger i det, der betyder noget”. Igennem generationen har familien bygget et stærkt vinhus op ud fra grundlæggernes principper, i dag er det 4 generation der står bag vinhuset som i dag tæller 4 vingårde med hvert deres brand.