Beskrivelse
Denne portvin har ligget på rustfrit ståltanke i to år og er derefter blevet overført til gamle kastanje barrels og tønder , for at ældes i 14 år , hvor den gradvist udviklede mere kompleksitet gennem mikrooxidation . Den er blevet filtreret .
Druerne er håndhøstet og stammer fra egne vinmarker samt opkøbt fra naboer . Dyrkningen var bæredygtig og uden kunstvanding .
Denne Colheita viser Quevedos stil perfekt . Den udtrykker en meget ung profil af soltørrede røde frugter , rosiner med et strejf af mocca og kanel . Den er sød og rund med en lang eftersmag , der viser antydninger af vanilje og spor af en tannisk bid .
Om Quevedo
Familien Quevedo har ejet marker og vingård i generationer . I 70erne og 80erne udbyggede familien deres gård , Quinta da Alegria , og i 1991 var man klar til at lancere sig som selvstændigt mærke . Det er stadig en familieejet virksomhed og huset er beliggende i den lille by, San João da Pesqueira , midt i hjertet i denne smukke Douro -dal .
Som de fleste små ejere af parceller i Douro , solgte man druerne til de store afskibere . I Quevedos tilfælde solgte de i årtier deres druer til Taylor Port (Taylor Fladgate &
Yeatman ), hvilket jo tydeligt bevidner kvaliteten af druer fra Quevedo . I den meget varme årgang 1975 ville Taylor i første omgang ikke købe druerne . Derfor måtte Oscar Sr., der stadig var advokat og boede i Viseu (Dão) selv i gang med produktionen . Det blev til 40 fade af port og 40 fade bordvin . Senere på året kom Taylor igen og købte den færdige port . Men arbejdet med også at selv at producere vine tændte en gnist Oscar Sr. Derfor flyttede familien fra Viseu og op til den lille landsby, San Jõao de Pesqueira, i Douro -dalen.
I 1983 købte de vingården , Quinta Vale D’Agodinho , som i dag er deres vigtigste mark . Marken er beliggende mellem Quinta da Vargellas og det berømte varetegn, Cachão da Valeira . Det var her båden med nogle af portvinens største personligheder gennem historien, Dona Antónia Ferreira og Baron de Forrester, sank.