Capp. Santandrea – Arciduca Chianti C. Senesi ØKO

DKK 129,00

Kategorier: ,

Beskrivelse

Produktion & smagsnoter

Sangiovese-druerne bliver høstet i første del af oktober. Macerationen varer en uge og gæringsprocessen sker naturligt. Deres Chianti er en rigtig “toscanar”, en oprigtig og autentisk Sangiovese, som er god på rankhed, stærkt traditionel, men fremstår også altid elegant.
Denne vin er ikke kun produceret til at kunne står alene, men er den perfekte følgesvend ved middagsbordet. Prøv den med enhver mad fra Toscana, og du vil ikke blive skuffet.

Historie

I dag repræsenterer Flavia og Francesco den fjerde generation af denne familie af lidenskabelige producenter. De fortsætter traditionen og konsoliderer vinproduktionen gennem en omhyggelig styring af jordens mikrobiologiske aktivitet og balance mellem vinstokke med en kompost produceret på stedet. Blandingen er med vegetabilsk materiale (de beskårede vinskud) sammen med organisk materiale (husdyrgødning) produceret af de dyr, de opdrætter. En yderligere integration er tilvejebragt af vegetabilsk gødning (byg, bønner og linser) plantet mellem vinrækkerne.

Flavia arvede huset af ​​sin bedstefar Giovanni – efter dennes død, der fra de allerførste år af hendes liv havde givet hende en lidenskab for jorden og for landbrug. Hun har sammen med sin mand Francesco, der fra hans universitetsdage som arkitektstuderende, har hjulpet Flavias bedstefar med beskæring og høst af druerne. Det var i 2005 de kastede sig ud i arbejdet med at drive ejendommen. De føler begge nødvendigheden af ​​at forbedre deres viden om både vinproduktion og økologi.

Druen Vernaccia er plantet på bjergskråninger med en vis hældning og jord med en sandstruktur, såvel som havfossiler. Markerne med mere ler, ses i stedet mere med de røde druesorter som Ciliegiolo, Colorino, Sangiovese og en smule Merlot.
Francesco husker klart husets vindyrkningsmæssige mål, der kan genoptages i den lukkede cyklus og den maksimale pleje af rodsystemet til vinstokkene, den sande garanti for vinstokkernes levetid og druernes kvalitet.
Den beskedne størrelse på vinmarkerne (20 acres eller 8 ha) sammen med respekten for jorden og parrets ekspertise, gør det muligt at plukke afgrøderne fuldstændigt manuelt og få druer af fremragende kvalitet.

Region: San Gimignano – Siena – Toscana.
Druer: 100% sangiovese.
Jord: Sand blandet med ler.
Dyrkning: Økologisk landbrug.Økologiske vine

Er du over 18? For at købe vin og spiritus hos BARe VIN, skal du bekræfte at du er fyldt 18 år.