Beskrivelse
Druesort: Nebbiolo 100%
Camilla er deres klassiske Barolo. Den er lavet på druer fra forskellige
vinmarker, hvis jordbund ligner hinanden mht. alder og
sammensætning. Denne vin står for harmonien og balancen i en
traditionel Barolo. Duften er righoldig og blomsteragtig med noter
af krydderier. I ganen er vinen mild med fine tanniner – velafbalanceret
med den typiske Barolo struktur. Denne værdsættes i
den unge vin af dem, der elsker Baroloens energi, men opnår sit
bedste udtryk efter få år på flaske.
Serveringsforslag: Passer til fyldige retter som fx hovedretter med
kød, vildt, stuvninger og moden ost.
Serveringstemperatur: 16-18⁰ C.
Vinmarker: Vinmarkerne ligger i kommunerne Grinzane Cavour,
MGA Raviole e Borzone og La Morra, MGA Roere di Santa Maria.
Beliggenhed: Syd-Piemonte.
Højde: 250m o.h.
Jordbund: Stort indhold af ler, lidt sand og medium mængde kalksten.
Jordbundssammensætning: Marne di Sant`Agata Fossili.
Høst: Druerne håndplukkes i plastik kasser fra midt september til
midt oktober.
Vinfremstilling: Gæringen foregår i tanke under kontrolleret temperatur,
hvor udblødningen af skindene tager 20-30 dage – undertiden
brydes låget af skind og kerner og presses ned.
Modning: 24-30 måneder i egetræstønder fra Slovakiet og franske
egefade. Vinen modnes også på flaske, før den frigives i følgende